Wij zijn jarig!

In 2018 bestaat Société St. Martin Fanfare de Stein 125 jaar. Dat vieren wij met activiteiten door het hele jaar. En het belangrijkste: heel Stein feest mee!

We organiseren bijzondere en feestelijke activiteiten, voor elk wat wils. Hierbij een overzicht van onze voorlopige planning voor het jubileumjaar. Zien we jou in 2018?

November

11
November 2018
Aanvang: 11:11 uur
Locatie: Centrum van Stein

Gekke Zònjig

Op 11 november vieren wij traditiegetrouw ons naamfeest op de dag van St. Martinus. In 2018 valt 11 november op zondag, toevallig de 11e van de 11e. Samen met Stein maken we in het centrum een Gekke Zònjig. We beginnen met een Heilige Mis in de St. Martinuskerk (11.00 uur). Daarna maken we er gezellig feestje van. Schrijf deze zondag in je agenda en zorg dat je erbij bent! Meer informatie volgt snel!

 

December

14
December 2018
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Zalencentrum Kerensheide

Weihnachtsfest mit Spitze!

Een jaar lang viert de Fanfare feest. En dat mag, want met 125 jaar zijn en blijven wij de oudste vereniging van Stein. Ons Jubileumjaar sluiten we dan ook knallend af en wel met ‘Wir sind Spitze’. Zalencentrum Kerensheide wordt het toneel van een ‘zauberhaftes Weihnachtsfest’!

Tickets zijn te koop aan de bar bij ’t Pintelierke (open op do/vr/zo vanaf 17u), Primera Stein of online.

Volg hier het Facebook-event.

 

25
December 2018
Aanvang: 11:00 uur
Locatie: St. Martinuskerk in Oud-Stein

Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag luisteren we de Heilige Mis op in de St. Martinuskerk. We zorgen ieder jaar voor een vernieuwend programma, zo ook in 2018.

 

Afgelopen activiteiten

Januari

3
Januari 2018
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: MFC de Grous Stein

De Fanfaar 125 jaor jònk

Op 3 januari 1893 werd de oprichtingsvergadering van onze fanfare gehouden bij café Thei de Bekker. Precies 125 jaar later, op woensdag 3 januari 2018, vieren wij onze verjaardag bij MFC De Grous.

Een avond vol gezelligheid, waarbij ons nieuwe interactieve document wordt gepresenteerd, het jubileumlied zal klinken en onze jubilarissen in het zonnetje worden gezet. Iedereen is van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren! Je bent uitgenodigd vanaf 19.00 uur.

7
Januari 2018
Aanvang: 14:00 uur
Locatie: MFC de Grous Stein

Nieuwjaarsconcert

Op zondag 7 januari nemen we deel aan het Nieuwjaarsconcert in MFC De Grous. Ook dit jaar zijn Mandolinevereniging The Strings en het Steinder Mannenkoor onze concertpartners.

Februari

4, 10, 11
Februari 2018
Aanvang: 14:00 uur
Locatie: Stein en Meers

Optochten Stein en Meers

Op zondag 4 en 11 februari nemen wij traditiegetrouw deel aan de Kinder- en Grote Optocht in Stein. Ook zie je ons op zaterdag 10 februari in de optocht in Meers. Maar dat niet alleen: ook tijdens onze straatoptredens zul je in 2018 merken dat we jarig zijn!

Maart

10
Maart 2018
Aanvang: 14:00 uur
Locatie: MFC de Grous Stein

Muziekpodium Stein

Sinds enkele jaren organiseert de fanfare een Steinder Muziekpodium. Hier krijgt alle jeugdig talent van onze vereniging de kans om zich aan een breed publiek te tonen.

Ook enkele ensembles uit het orkest geven acte de presence. In 2018 gaan we door met een blokfluit- en slagwerkgroep. De jonge leerlingen zullen op het Muziekpodium het beste van hun kunnen laten zien en horen!

Mei

13,
27
Mei 2018
Locaties: Kerk Oud-Stein en Nieuwdorp

Communiemissen Stein

De fanfare begeleidt jaarlijks de communicantjes in Stein van school naar de kerk. Ook verzorgen wij de muzikale omlijsting van de Heilige Mis. In 2018 zijn we present bij de Communieviering in Oud-Stein (13 mei) en Nieuwdorp (27 mei).

20
Mei 2018
Locaties: Stein

Jubileum Magazine

Eind mei hebben wij in heel Stein huis-aan-huis ons Jubileum Magazine verspreid. Een bijzonder inkijkje in onze vereniging, iets wat onmogelijk was geweest zonder bijdrage van vele Steinse ondernemers en onze hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen.

Het magazine is ook online te lezen.

Juni

9
Juni 2018
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Brasserie Merode Stein

Fanfare e Mangiare!

Het muzikale hoogtepunt van ons jubileumjaar wordt het themaconcert ‘Fanfare e Mangiare!‘ Een dinerconcert, volledig in Italiaanse stijl. Op zaterdag 9 juni is Brasserie Merode het toneel voor een avondvullend programma met een uitgebreid diner en muzikale hoogtepunten. Tijdens deze avond zal de fanfare een aantal Limburgse topsolisten begeleiden. Mis dit unieke evenement niet en zorg dat je erbij bent! De tickets voor Fanfare e Mangiare zijn te koop via de website.

Juli en Augustus

6
Juli 2018
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Brouwerij de Fontein Stein

De zomer door

We sluiten de eerste helft van ons jubileumjaar op bijzondere wijze af in Oud-Stein! Want wie jarig is trakteert. Op een heerlijk Jubileumbier bijvoorbeeld!

Onthulling van het bier vindt plaats op vrijdag 6 juli tijdens de Vriendendag van ‘Les Amis’, de vriendenstichting van onze vereniging, bij Brouwerij de Fontein. Uiteraard is iedereen welkom.

Ons Jubileumbier wordt als vers getapt speciaalbier aangeboden op diverse Steinse terrassen. Tevens is het te verkrijgen in grote fles, een collectable-oplage van 125 stuks, en kleine ‘normale’ fles.

JUL
AUG
… zo lang de voorraad strekt!

“Doog mich ein Serenaad!”

Ein Serenaad. Doe kèns ze gaeve, of kriege. Es Fanfaar doon veer dat mit reigelmaot. Al 125 jaor langk, wat d’r auch te viere is. Veur de luuj, mit de luuj, meziek veur eederein: dat is de kern van wo veer es Fanfaar de Stein veur staon. In ’t Jubeljaor van Saint Martin maak veer dat fjaestelijk moment in ôs sjwan Stein verkriegbaar.

Besjikbaar op de flesj, mer auch frisj getapt. Ein Serenaad dieste kèns kriege of gaeve. Ein Serenaad wo mitse get kèns viere; deze sjwaone daag bieveurbeeld. Proost daorom mit ôs same en zègk: doog mich ein Serenaad!

En ’t sjwanste van alles: in gáns Stein (en sjus d’r boete) steit oos Serenaad op dich te wachte…

Op de tap:

Brouwerij de Fontein

Café-Brasserie ’t Veurlètste

Café-Preuverie ’t Pintelierke

Op de flesj:

Aetkaffee de Grous

Café de Poart

Café de Bekker

Café de Witte Börstel (Meers)

Cafe de Dikke Stein (Elsloo)

Of gewoon lekker veur thoes op de bank:

Zonneveld 1966

  • Grote fles (75cl)
  • Kleine fles (33cl)
  • Glazen en viltjes

September

30
September 2018
Aanvang: 14:00 uur
Locatie: MFC de Grous Stein

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid

In het laatste weekend van september richten wij ons volledig op de jeugd van de Steinse basisscholen met het project ‘Youth for Music’. Met ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid‘ creëren we bijzondere productie voor jongeren.

Voor dit bijzondere project zoeken wij de muzikale samenwerking op de basisscholen, mede door gastlessen van onze dirigenten en instructeurs.

Tot ziens in MFC De Grous!

 

Oktober

7
Oktober 2018
Aanvang: 11:00 uur
Locatie: MFC de Grous Stein

Drumband Festival

Onze enthousiaste slagwerkgroep onder leiding van Roy van Wersch laat op zondag 7 oktober het beste van haar kunnen horen. Duo-partner bij dit concert is Slagwerkgroep Neerbosch-Oost uit Nijmegen. Een bijzondere cross-over.

Tot ziens in MFC De Grous!