Jeugd en Opleiding

Een centrale plaats binnen de fanfare

De
jeugd heeft
de toekomst

Het thema Jeugd en Opleiding heeft een centrale plaats binnen de fanfare.

We organiseren jaarlijks een nieuw project om de instroom van leerlingen op peil te houden. Sociale media worden daarbij gericht ingezet om jongeren te enthousiasmeren voor onze muziek.

Centraal staat het plezier in muziek maken in een veilige en gezonde muziekomgeving. De fun-factor wordt ook gezocht in een gezellige sociale activiteit waarbij de jongste en oudste leden samen met elkaar optrekken. Goede contacten met ouders of verzorgers zijn dan ook heel belangrijk.

Op ons jeugdpodium worden leerlingen begeleid in hun muzikale vorming en al vroeg bij het grote orkest betrokken, want samen muziek maken is het allerleukste!

Bovenal geloven wij in de gedachte dat musiceren slim maakt. Dat dragen we uit in ons opleidingsplan ‘Youth for Music’. Ook talentontwikkeling van jonge leerlingen heeft hoge prioriteit.

Samen muziek maken is het allerleukste!.
Foto’s: Afsluiting muzikaal jaar (Juli 2016)

Over het prille begin van de fanfare is maar weinig beschreven. Daarom vertelt Wim Janssen, lid van de Heemkunde in Stein, over de tijd van toen.
Extra bijzonder: de opa van Wim was een van de oprichters van onze fanfare, in 1893.
Video: In 't begin

Maak kennis met de Jeugdfanfare

De fanfare geeft kinderen die nog niet zo lang les hebben, de gelegenheid om samen met anderen muziek te maken.

Samen muziek maken is leerzaam: je moet naar elkaar luisteren, je leert dat de klank in balans moet zijn en dat instrumenten wisselen van rol. Behalve het muzikale doel is ook het sociale aspect erg belangrijk. Het is leuk om muziek te maken met leeftijdsgenoten en om kennis maken met andere instrumenten uit de fanfare.

Wanneer kan een leerling meespelen?
Wanneer hij/ zij ongeveer 3 maanden de individuele lessen heeft gevolgd, is meespelen mogelijk.

Wanneer?
De jeugdfanfare repeteert elke dinsdag van 18.30 uur tot 19.30 uur in MFC De Grous in Stein. Het orkest staat onder leiding van Marie-Josée Aarts.

Aanmelden voor de fanfare?

Via de fanfare kun je een muziekopleiding volgen. Het is niet nodig dat je zelf in het bezit bent van een muziekinstrument; dit krijg je van ons in bruikleen. Lijkt het je leuk om een slag- of een blaasinstrument te leren spelen en dan mee te kunnen doen met ons leerlingenorkest, drumband of het fanfareorkest? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan per mail of telefonisch contact met je op.

11 + 1 =