Meedoen

Muziek maken is leuk, maar samen met anderen muziek maken is nog veel leuker. Het fijnste is het, als je tijdens een optreden mensen kunt laten genieten van de muziek die je maakt.

 

Slagwerkgroepje

Na een erg leuk en succesvol blokfluitgroepje, gaat er vanaf 29 augustus elke dinsdagavond (met uitzondering van de herfstvakantie) van 18.00 uur tot 18.30 uur een slagwerkgroepje van start. Opnieuw mogen jullie je tien weken lang helemaal uitleven op muzikaal gebied. Wie weet heb je niet alleen talent voor blokfluit, maar ook een goed ritmegevoel! Aan het einde van die tien weken, zal er weer een afsluitend concertje plaatsvinden. De tijd en datum daarvan laten we nog weten! 

Wie: Kinderen van 6 tot 12 jaar (groep 3 t/m groep 8)

Wat: Slagwerkles van een muziekdocent

Wanneer: Vanaf 29 augustus, tien weken, op dinsdagavond (m.u.v. herfstvakantie), van 18.00 uur tot 18.30 uur

Waar: MFC de Grous

Waarom: Muziek maken verbetert sociaal gedrag, stimuleert de intelligentie, bevordert schoolresultaten, vermindert concentratieproblemen én, last but zeker not least, is heel erg leuk om te doen! In het onderwijs is er steeds minder tijd en kennis om muziek te doceren. Een taak die de fanfare met behulp van vakbekwame docenten graag overneemt. Tijdens de slagwerklessen leren kinderen, door het samen maken van muziek, naar elkaar luisteren en samen spelen. Ze oefenen hun oog-handcoördinatie en zijn indirect met rekenen bezig. Wisten jullie bijvoorbeeld dat je door te tellen weet wanneer je mag spelen en wanneer je moet stoppen? Niet alleen leuk, maar dus ook nog eens hartstikke leerzaam die muzieklessen! 

Kosten: De kosten voor dit groepje zijn tien euro. De trommelstokken krijg je van ons, potten en pannen vind je ongetwijfeld thuis!

Opgeven of vragen? We horen graag van je!

 

Samen muziek maken is cool, gezond en slim!

muziek-maakt-slim

Muziek maken is belangrijk voor kinderen en draagt bij aan hun ontwikkeling. Onderzoek naar het effect van musiceren heeft aangetoond dat je van muziek vrolijk wordt, je vergeet je sores even. Actieve kinderen worden er rustig van, passieve kinderen kruipen uit hun schulp. Naast het plezier in muziek, heeft het een heel aardig neveneffect: muziek stimuleert de intellectuele en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Onderzoeksresultaten laten ook zien dat actief muziek maken een geschikt middel is om de conflicten van de puberteit te verzachten, om gevoelens van agressiviteit en trots en onzekerheid te ondersteunen. Het gaat namelijk niet om wie de beste is: muziek is voor iedereen toegankelijk. Iedereen is in het orkest even belangrijk. Fanfaremuziek is zeker niet oubollig of saai. Onze leerlingen spelen swingende en populaire muziek.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de eerste les van Wieger Wordt Wakker in groep 4 van basisschool De Maaskei (2012). Kijk voor meer foto’s bij Media.

 

Jeugdorkest

Via de fanfare kun je een muziekopleiding volgen. Het is niet nodig dat je zelf in het bezit bent van een muziekinstrument; dit krijg je van de fanfare in bruikleen.
Lijkt het je leuk om een slag- of een blaasinstrument te leren spelen en dan mee te kunnen doen met ons leerlingenorkest of het fanfare-orkest? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan per mail, of als je op het bericht een telefoonnummer achterlaat, telefonisch contact met je op.
Op dinsdagavond oefenen de leerlingen van het leerlingenorkest van 18:30-19:30 in MFC De Grous aan de Heerstraat Centrum. Kom een keer een kijkje nemen! Dan zie je meteen dat er al snel héél leuke muziek gemaakt kan worden. Meer informatie over ons leerlingenorkest vind je hier!

 

(Weer) meedoen voor minder jeugdigen

Niet alleen jeugdige leerlingen verwelkomen we graag bij onze vereniging.
Volwassenen die de basisschoolleeftijd al enige tijd achter zich hebben gelaten kunnen ook via de fanfare een muziekopleiding volgen en lid worden van onze vereniging.
Heeft u in het verleden een slag- of blaasinstrument bespeeld, dan nemen wij u graag op in onze vereniging als “herintreder.”
Voor aanmelding en/of informatie kunt u het contactformulier invullen.
U bent ook altijd welkom de repetities van de fanfare te bezoeken. Zo krijgt u een goede indruk van muzikale activiteiten en kunt u de sfeer proeven. De fanfare repeteert op vrijdagavond van 20.00-22.15 uur.

 

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment

Optionally add an image (JPEG only)