Meedoen

Muziek maken is leuk, maar samen met anderen muziek maken is nog veel leuker!

Herintreders en ‘boot-missers’

Na een erg leuke blokfluit- en slagwerkgroep waren niet alleen de kinderen erg enthousiast, maar ook bijvoorbeeld hun ouders.

Sommigen hebben ooit muziek gemaakt en zijn om redenen gestopt. Anderen hebben altijd al graag muziek willen leren maken, maar hebben de spreekwoordelijke boot gemist. De drukte van de dag, studie of werk, kinderen: allemaal goede redenen. Maar nu is je kans! De kans om je oude hobby weer op te pakken. Maar vooral ook de kans om te ontdekken dat ook jij muziek kunt leren maken.

Nan, John, Dewi, Betty en Jo vertellen je graag…
Video: Meedoen

Wie: Iedereen die ooit muziek gemaakt heeft en nu de draad weer wil oppakken, maar ook diegene die nooit de kans heeft gehad maar deze uitdaging nu met beide handen wil aangrijpen!

Wat: In groepsverband muziek maken.

Wanneer: Vanaf 9 januari, 9 weken lang (m.u.v. carnaval) op dinsdagavond van 20 tot 20:45u. Na 8 lessen volgt er op zaterdag 10 maart tijdens het Muziekpodium Stein een afsluitend optreden!

Waar: MFC de Grous

Kosten: De kosten zijn tien euro. Wij zorgen voor een instrument!

Opgeven of vragen? Stuur ons een berichtje, we horen graag van je!

“Het fijnste is als je tijdens een optreden mensen kunt laten genieten van de muziek die je maakt”

Samen muziek maken is cool, gezond en slim!

Muziek maken is belangrijk voor kinderen en draagt bij aan hun ontwikkeling.

Onderzoek naar het effect van musiceren heeft aangetoond dat je van muziek vrolijk wordt! Actieve kinderen worden er rustig van, passieve kinderen kruipen uit hun schulp. Naast het plezier in muziek, heeft het een heel aardig neveneffect: muziek stimuleert de intellectuele en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Onderzoeksresultaten laten ook zien dat actief muziek maken een geschikt middel is om de conflicten van de puberteit te verzachten, om gevoelens van agressiviteit en trots en onzekerheid te ondersteunen.

Het gaat er namelijk niet om wie de beste is: muziek is voor iedereen toegankelijk. Iedereen is in het orkest even belangrijk. Fanfaremuziek is zeker niet oubollig of saai. Onze leerlingen spelen swingende en populaire muziek.

Nevenstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de eerste les van Wieger Wordt Wakker in groep 4 van basisschool De Maaskei (2012). 

Jeugdorkest

Lijkt het je leuk om een slag- of een blaasinstrument te leren spelen en dan mee te kunnen doen met ons leerlingenorkest of het fanfareorkest?

Via de fanfare kun je een muziekopleiding volgen. Het is niet nodig dat je zelf in het bezit bent van een muziekinstrument; dit krijg je van ons in bruikleen. Lijkt het je leuk om een slag- of een blaasinstrument te leren spelen en dan mee te kunnen doen? Vul dan het contactformulier in! Wij nemen dan per mail, of als je op het bericht een telefoonnummer achterlaat, telefonisch contact met je op.

 

Op dinsdagavond oefenen de leerlingen van het leerlingenorkest van 18:30-19:30 in MFC De Grous aan de Heerstraat Centrum. Kom een keer een kijkje nemen! Dan zie je meteen dat er al snel héél leuke muziek gemaakt kan worden.

Lees meer over Jeugd & Opleiding

Muziek maken stimuleert het brein en is goed voor lichaam en geest. In deze video kun je precies zien hoe dat werkt!
Video: muziek maken is gezond!

(Weer) meedoen voor minder jeugdigen

Niet alleen jeugdige leerlingen verwelkomen we graag bij onze vereniging.

Ook volwassenen kunnen bij de fanfare een muziekopleiding volgen en lid worden van onze vereniging. Heb je in het verleden een slag- of blaasinstrument bespeeld, dan nemen wij je graag op in onze vereniging als herintreder. Voor aanmelding en/of informatie kun je het contactformulier invullen. Je bent ook altijd welkom de repetities van de fanfare te bezoeken. Zo krijgt je een goede indruk van muzikale activiteiten en kun je de sfeer proeven. De fanfare repeteert op vrijdagavond van 20.00-22.15 uur.